måndag 10 september 2012

Rapport ÖtillÖ 2012


Starten gick tidigt och när klockan ringde 03:45 så hade vi nog inte sovit speciellt mycket, Johan hade mest funderat på om vi skulle skippa Tri-linnet eller inte för det skulle bli en varm dag.

Vi började med att äta på rummet för att äta en timma innan start är lite för nära inpå för oss, vi besökte frukosten när den öppnade kl 04:20 och tog med oss tillbaka till rummet.

Det tar lite tid att få på sig allt även om det är ett lopp utan så mycket utrustning; smorde in hela kroppen med vaselin och SportSlick vilket visade sig vara bra för jag hade inte ett skavsår eller nåt när jag gick i mål. Inte ens i nacken var det lite skav. Sjukt bra. Tri-linnet lämnades hemma vilket visade sig vara dagens bästa beslut.

Ned mot starten och lite uppvärmning; redan efter 200m löpning så blev det helt om mot toan och den nödvändiga 2a #2 för dagen :) Sjukt nöjd!!

I startfållan var det bra stämning om än lite nervös och man tittade på varandra och mätte med blicken lite...så är det ju alltid. Vissa blev intervjuade innan start men inte vi...kanske lika bra?

Starten är flytande mellan 05:45 - 06:15 beroende på när färjorna passerar Sandhamn... oklart exakt när det var men plötsligt var det 1 minut till start och en helikopter dök upp bakom oss och strök in längs med stranden. TUUUUUUT och starten gick.

Vi sprang tillsammans med 200 andra mot första simmet vilket var en sträcka på en kilometer ungefär, en fyrhjuling ledde oss men den körde fel så det blev lite kaos ett tag. Vi kom ned till stranden och satte iväg på den första och längtsa simningen (1600m). Tydligen så dök det upp en estlandsfärja strax bakom oss men det missade jag totalt.

Sen rullade loppet på.. vi kom upp som 11e lag efter första simningen och knappade in ganska direkt, speciellt på de lite längre löpningarna och i slutet av den första långa löpningen så låg vi på 6e plats.

Detta är ett lopp där det gäller att mata på och inte stanna, många i och ur vattner (36 totalt) så snabbt i och snabbt upp är vad som gäller. Tycker att vi hade bra flyt i bytena men ibland så glömde man någon detalj som gjorde att man fick stanna. Dragkedjan fram på våtdräken eller dolmen; inga större tidsförluster att tala om.

Den enda gången det var lite kallt var när vi simmade en 1000m, kort löp följt av en 500m simning, då var det lite kallt men annars så höll sig vattentemperaturen på 14 - 16 grader har jag fått höra i efterhand (mycket oklart om detta stämmer men tills jag hör annat så är det vad som gäller).

Ute på Ornö så var det dags för oss att ta igen förlorad tid och visa hur man springer snabbt men det gick inte riktigt som planerat då jag var helt körd i benen. Fram med snodden och bogsering i 6min/km blev det vilket var minst 1min/km långsammare än vad vi hade räknat med. Nåväl, det har varit en ganska hård period (Icebug25 och Kalmar Ironman) så det finns en förklaring men det kändes ändå tråkigt att inte kunna leverera.

Efter Ornö så var det bara några korta sim och löp följt av spurten in i mål där Michael Lemmel delade ut kramar till oss.

Vi kom 6a totalt på 10:45.. 90 lag startade och 37 bröt. En hård tävling där det gäller att mata på hela tiden om man skall klara alla cutoffs.

Tack Michael, Mats och alla funktionärer m.fl. för att ni gjorde det möjligt för oss att vara med.

Sist och inte minst; tack till APTUM som sponsrade kalaset :D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar